Keynote speakers

Erik Gerritsen

Erik Gerritsen belicht als eerste keynote speaker een gezonde leefomgeving in relatie tot zorg en welzijn.
Hij is sinds 1 juni 2015 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eerder was hij onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken, gemeentesecretaris van kennisambassadeur van Amsterdam en daarna bestuursvoorzitter van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie, respectievelijk regio Amsterdam.
Enkele jaren geleden promoveerde hij met zijn proefschrift over de Slimme Gemeente. Vooral het onderwerp sociale innovatie heeft zijn interesse.

Marianne Davidson

“Altijd vragen stellen en me blijven verbazen over zaken die vanzelfsprekend lijken”, aldus Marianne Davidson, vastgoedontwikkelaar en manager innovatie bij VolkerWessels Vastgoed en ZorgID. Marianne werkt in haar functie met uitdagende projecten in de woningbouw en commercieel vastgoed, maar slaat ook een brug naar vastgoed voor mensen met een zorgvraag.
Uiteindelijk gaat het bij duurzaam ontwikkelen van een gebouw om de behoefte van de gebruikers, ongeacht hun specifieke (zorg)vraag en om de houdbaarheid van het gebouw én haar omgeving. Zij pleit voor het ontwikkelen van ‘healthy environments’ zodat het vak van ontwikkelaar een maximaal positieve impact krijgt.
Meer over Marianne leest u hier.

Ann Heylighen

Ruimte voor onze dag van morgen.
De gebouwde ruimte speelt een belangrijke rol in ons leven. Door haar zintuiglijke kwaliteiten, de activiteiten waaraan ze plaats biedt en de betekenis die ze draagt, kan ze ons ondersteunen of net hinderen in ons doen en laten.
In de loop van ons leven kan die rol echter aanzienlijk veranderen.

Aan de hand van voorbeelden uit werk/leer- en woon/zorgomgevingen illustreert Ann Heylighen hoe ruimtelijke ingrepen kunnen inspelen op die veranderingen en op die manier bijdragen aan een meer inclusieve omgeving.
 

Dagvoorzitter: Marijke Roskam

"Ik verlaat de zaal niet voordat iedereen een inzicht of contact rijker is” aldus Marijke Roskam, dagvoorzitter, presentator en de station voice van BNR Nieuwsradio. Voor die zender presenteerde ze Eyeopeners, Zaken doen Met en BNR Newsroom.
Momenteel heeft ze haar eigen bedrijf in het leiden en bedenken van congressen en energieke sesies en treedt ze op als mediatrainer. Door heel Nederland leidt ze events over innovatie, technologie, media, economie, communicatie en de zorg.

Marijke is een Fries in Rotterdam. Dat betekent in stereo hard werken, nuchter blijven, kritisch zijn en met een dosis humor de wereld tegemoet zien.
Als dagvoorzitter denkt ze mee over de inhoud, verschillende gespreksvormen en optimale interactie met de deelnemers.
Meer over Marijke leest u hier.