Epke-kooien in Leeuwarden

zaterdag 6 juli 2019

  • HANNN

Klauteren, slingeren, bananen verzamelen terwijl een Olympisch kampioen ballen naar je hoofd gooit. Apenkooi! Heerlijk! Waarom gebeurt dat alleen op school? Dat dacht De Friesland ook. Zij bouwden een outdoor apenkooi-baan en Leeuwarden kwam op 6 juli spelen, evenals Epke Zonderland. 

058 Samen Sterk

Het weer zat aanvankelijk een beetje tegen, maar toen de regen was gestopt en de baan was opgedroogd, kon het feest beginnen. De oprichter van 058 Samen Sterk, Jerrel Ramdat, had een groep mooie mensen om zich heen verzameld die klaar stonden om de baan te lijf te gaan. Epke Zonderland stond ondertussen grijnzend klaar met een aantal ballen om de deelnemers naar het strafbankje te gooien. De spanning was te snijden.  
 

Blenderbike smoothies!
Blenderbike smoothies!
Apenkooi XL
Apenkooi XL
Groepsfoto 058 Samen Sterk
Groepsfoto 058 Samen Sterk

Virtuele bananen

Met een chip om de nek kon iedere deelnemer op verschillende plekken een virtuele banaan ophalen. Iedereen had een medaillon met chip om de nek en kon deze tegen het bananenkastje drukken. Licht op groen? Dan op naar het basiskamp om de banaan af te leveren en zo punten te verzamelen. Maar werd je geraakt door een bal? Dan moest je een halve minuut op het strafbankje.
 

Ook HANNN-directeur Daan Bultje deed mee, samen met zijn dochters. "Ik leek af te stevenen op de winst, maar voor een turner kan Epke ook vrij goed met een bal gooien," zo zei hij na afloop over zijn teleurstellende vierde plaats. "Maar erg leuk om te doen, iedereen komt met een lach van de baan. Dus een goede manier om mensen in beweging te krijgen. Misschien moeten we een mini-apenkooi-baan op het HANNN-kantoor inrichten., 

Daan in actie
Daan in actie

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network