Walking Football voor Oldstars

vrijdag 29 april 2016

  • HANNN

Een voetbaltoernooi voor 60-plussers: dat betekent wandelen in plaats van rennen. Rennen is verboden, net als het maken van slidings. En buitenspel? Daar doen ze niet aan.

Vrijdag 3 juni is het eerste HANNN Walking Football Festival op sportpark Kardinge te Groningen.

Wat is Walking Football?
Walking Football betekent vooral lekker een balletje trappen en veel lol maken. Het idee van Walking Football is overgewaaid uit Engeland en in 2013 in ons land geïntroduceerd door de Eredivisie in samenwerking met het Ouderenfonds. Dit gezamenlijke initiatief heet OldStars.

Niet alleen leuk, ook gezond
"Uit recent onderzoek blijkt dat 100 procent van de deelnemers nieuwe mensen heeft leren kennen en 60 procent geeft aan fitter te zijn geworden", zegt Kevin Coolen van Eredivisie Media en Marketing. Naast de gezelligheid en het ervaren van een hecht teamgevoel, voelt men zich dus over het algemeen fitter door Walking Football en sommige spelers zijn zelfs afgevallen.

Iets wat ook zeker is, is dat de derde helft niet verloren gaat. Na een training wordt er vaak met elkaar nog een drankje gedronken. Kortom, het gaat niet alleen om het voetballen, maar ook om het onderhouden van sociale contacten.

Al die oude knarren...
Harry Gierman, speler bij FC Groningen Oldstars had 30 jaar niet gevoetbald en wist niet wat hij kon verwachten van Walking Football. ‘’Al die oude knarren, daar heb ik geen zin in’’, dacht hij toen. Nu bedankt hij nog steeds zijn vrouw die destijds heeft aangedrongen om het toch eens te proberen. ‘’Als je er een beeld bij hebt en 1x begint, dan ben je verkocht’’, aldus Harry.
De leeftijd van een team varieert: de één is 63 jaar de ander is 83 jaar. Bij Walking Football kan het allemaal.

De samenwerkende voetbalverenigingen DIO Groningen, GVAV Rapiditas en vv Oosterparkers samen met FC Groningen en HANNN nodigen 60-plus mannen én vrouwen in Groningen en omstreken uit om weer eens een balletje te trappen.

Meer informatieAandachtsgebieden

Healthy Ageing Network