EIP AHA – Samenwerken voor een gezonder en lange leven

donderdag 10 juli 2014

  • HANNN

De verwachting is dat binnen 30 jaar meer dan 150 miljoen oudere mensen in de EU leven. Waar zullen we wonen en in welke conditie. Zijn we dan nog steeds gezond en onafhankelijk?

Waar ga jij wonen? In welk toestand ga je zijn? Ben je dan nog steeds gezond en onafhankelijk? We worden gemiddeld steeds ouder.

https://www.youtube.com/watch?v=R0ip9ZLRdZU
https://www.youtube.com/watch?v=R0ip9ZLRdZU

In de video van de Europese Commissie wordt het gezond en gelukkig ouder worden benadrukt. Dit is niet alleen een individuele verantwoordelijkheid maar ook een gemeenschappelijke, verantwoordelijkheid.

De European Innovation Partnerschip on Active and Healthy Ageing heeft als doel de Europese competitiviteit te verbeteren en sociale uitdagingen met hulp van onderzoek en innovatie aan te pakken. Om dit te bewerkstelligen is dit  met Innovation Partnerships te doen. Hun specifieke kracht is zwakten van het Europese onderzoek en innovatie system op te zoeken (onder-investering, condities die niet voldoende innovatie-vriendelijk zijn, versnippering en dubbel werk), hetgeen duidelijk de ontdekking of exploitatie  en kennis gecompliceerd maakt. In sommige gevallen zelfs het toetreden van innovaties op de markt weerhoudt.

 

Meer informatie over de EIP on AHA kunt u hier vinden.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network