Terugblik: 4e Healthy Ageing congres

dinsdag 3 november 2015

 • HANNN

Voor het opdoen van kennis en inspiratie over Healthy Ageing and Food organiseerde Bridge2Food 29 en 30 oktober het 4e Healthy Ageing congres in Amsterdam.

Delen van laatste inzichten

Tijdens het congres werden de laatste inzichten op het gebied van consumenten, de markt, retail kanalen, merken en innovaties gedeeld. Daarnaast was er in de pauzes, bij de verschillende stands en tijdens het afsluitdiner veel gelegenheid voor netwerken. Het congres trok een heel aantal internationale bezoekers, wat het delen van kennis en het opdoen van nieuwe inzichten erg boeiend maakte.

 

HANNN ook aanwezig

HANNN was dit jaar ook aanwezig en Daan Bultje heeft gesproken over de meerwaarde van onze noordelijke netwerkorganisatie.

Daarnaast heeft Lizette Oudhuis namens AVEBE gesproken over de functionaliteiten van de aardappel in het gebruik van voedingsmiddelen voor ouderen. Denk bijvoorbeeld aan het aardappeleiwit in eiwitverrijkte producten om spiermassa beter te behouden.  

En Rick Kirpestijn heeft zijn prachtige bedrijf VitaSquare gepresenteerd. Op deze manier kon het publiek leren van de opbouw van zijn hoogst innovatieve fabriek op het gebied van voedselingrediënten en eindproduct oplossingen voor verschillende markten.

 

Voor elk wat wils

Tijdens het congres stonden er 3 programmalijnen centraal, namelijk:

 1. Consumer, retailing & business strategies 
  Sprekers: Philips, Longevity Centre, Nestle, Compass Group, GfK, Motivaction, Bureau Keijzer, PrimeFifty, Innova Market Insights, Capsugel, Gelita Health.
   

 2. Development, innovation & research
  Sprekers: Nestlé, FrieslandCampina, Kerry, Ingredia, DairyGold, Carbery, Rousselot, Wageningen UR, Panacea, Naturalpha.
   

 3. Entrepreneurial, public-private partnerships & open innovation strategies
  Sprekers: Arla Foods, HANNN, ScanBalt, TNO, AZTI, shiftN, en vele anderen.
  Doelgroep: Innovation and development managers.

   

  De doelgroepen per programmalijn verschilde. Zo waren marketing, brand & business development managers doelgroep van de eerste programmalijn. Development, nutrition & research managers de doelgroep van de tweede lijn en innovation and development managers het beoogde publiek van de laatste programmalijn. Op deze manier droeg het congres bij aan informatievoorziening en netwerking op maat.


  Op naar volgend jaar

  In 2016 wordt het vijfde Healthy Ageing congres georganiseerd, waar we alweer naar uitkijken!
   

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network