Talentvolle jonge Groningse ondernemers strijden om ‘De Gouden Pitch’

woensdag 8 februari 2017

  • HANNN

Wie is de meest talentvolle jonge ondernemer van Noord-Nederland? Dat is de inzet van een bijzondere wedstrijd van het programma ‘De Noorderlingen’, waarin Hanzehogeschool Groningen samenwerkt met de andere hogescholen uit het Noorden. Aanstaande vrijdag 10 februari organiseert De Noorderlingen dan een wedstrijd om ‘De Gouden Pitch’, waaraan vijf topondernemerstalenten uit de drie Noordelijke provincies  meedoen. Behalve de gouden Pitchmicrofoon krijgt de winnaar €500.

De wedstrijd is in het nieuwe Van der Valk Hotel te Hoogkerk. In 3 minuten pitchen ze hun bedrijf voor een jury.

De Noorderlingen zet zich sinds 3 jaar zeer actief in voor ondernemers die over uitzonderlijk ondernemerstalent blijken te beschikken. Dergelijk talent zou alle gelegenheid moet hebben om zich verder te ontwikkelen, in de hoop dat dat voor Groningen en de rest van Noord-Nederland nieuwe ondernemers- en ondernemingen oplevert. De Noorderlingen, zo luidt de naam van dit bijzondere programma, waarin de Hanzehogeschool samenwerkt met de drie andere hogescholen uit het Noorden.

‘De Noorderlingen’ is 3 jaar geleden, in september 2013, van start gegaan. Dat heeft nu al geleid tot enkele zeer opmerkelijke ondernemingen die zelfs al landelijke bekendheid hebben gekregen. 

‘Ja, het Noorden blijkt absoluut over ondernemerstalent te beschikken. Wij willen die studenten op alle mogelijke manieren faciliteren, zodat ze zich volledig kunnen ontwikkelen’, vertelt Eelco Bakker. Hij is projectleider van De Noorderlingen.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network