Subsidie voor innovatieve samenwerking healthy ageing in Friesland

dinsdag 7 juni 2016

  • HANNN

Het Friesland College en ROC Friese Poort gaan samen met de NHL, Stenden en partners in de zorg en het bedrijfsleven werken aan nieuwe vormen van ouderenzorg. Hiervoor wordt een Centrum Innovatief Vakmanschap (CIV) Healthy Ageing opgericht waar de vakmensen voor de zorg van de toekomst moeten worden opgeleid.

Minister Bussemaker van het ministerie OCW maakte maandag 23 mei bekend dat zij een subsidie aan het CIV toekent van ruim € 1.4 miljoen uit het regionaal investeringsfonds. Daarnaast steunt de provincie Fryslân dit initiatief met € 510.000 subsidie. Centraal in het plan staan een aantal zorginnovatielabs, leerwerkplaatsen en een helder portal om kennis te delen. Vanuit de NHL gaan medewerkers en studenten van Zorg en Welzijn hieraan meewerken, te weten de masteropleiding Digitale innovatie in Zorg en Welzijn, de bachelor Verpleegkunde, lectoraat iHuman, Talmalectoraat, lectoraat Serieus gaming en Stichting GEEF.

ROC Friese Poort en het Friesland College werken bij de opzet van het CIV Healthy Ageing samen met NHL Hogeschool en Stenden, instellingen in de zorg (Alliade, ZuidOostZorg, Kwadrantgroep, Patyna, Noorderbreedte en GGZ Friesland) en bedrijven in vooral de technologie (Philips, Coolminds en Cinnovate).

De subsidie kent een looptijd van 2016 tot 2020. In vier jaar moet het CIV Healthy Ageing Friesland hét innovatie- en praktijkcentrum voor zorg, innovatie en technologie zijn, waar kennis en kracht wordt gebundeld tussen de zorginstellingen, het regionale bedrijfsleven, het beroepsonderwijs en de overheid.

Kijk hier voor extra informatie over het CIV Healthy Ageing.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network