Provincie Fryslân ondersteunt CityProms EMBRACE

donderdag 9 februari 2017

  • HANNN

CityProms EMBRACE ontvangt de komende drie jaar een financiële bijdrage uit het Kansenfonds van Provincie Fryslân. De Friese stichting ontwikkelt innovatieve muziekprogramma’s om kwetsbare mensen een beter leven te geven. Om meer nieuwe projecten te kunnen ontwikkelen en uitvoeren draagt de provincie drie jaar lang 50.000 euro per jaar bij. Tevens leveren de activiteiten van EMBRACE een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid van Noord-Nederlandse musici.

CityProms is bekend van het gelijknamige klassieke muziekfestival, jaarlijks in Leeuwarden en is een zelfstandige stichting.
De organisatie de afgelopen jaren uitgegroeid tot een Noord-Nederlandse expert op het gebied van muziek en welzijn en hebben samen met partners, waaronder het Prins Claus Conservatorium, meerdere programma’s ontwikkeld en uitgevoerd voor mensen met dementie en mensen met een beperking.

“Ik ben erg blij met de bijdrage van de provincie,” zegt directeur Margot Hoiting. “Het betekent veel voor onze doelgroep dat wij onze projecten kunnen uitrollen in de zorgsector omdat muziek het welbevinden van kwetsbare mensen en hun verzorgers verbetert.” De financiële bijdrages worden gebruikt om de lopende programma’s op meer locaties aan te bieden en om nieuwe activiteiten te ontplooien.

Eén van de bekendere programma’s is muziek en dementie. Dit zijn interactieve, geïmproviseerde muziekworkshops, naar Engels voorbeeld, die het welzijn van mensen met dementie verbeteren. In verpleeghuizen en centra voor dagopvang maken professionele musici muziek samen mensen met dementie en hun verzorgers. Dit krijgt een vervolg in verschillende zorginstellingen. Een aantal nieuwe programma’s is nog in ontwikkeling.

Meer weten over CityProms EMBRACE? Kijk dan op www.cityproms.nl/embrace

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network