Noordelijke inzendingen gezocht voor de Nationale zorginnovatieprijs 2016

vrijdag 5 februari 2016

  • HANNN

U heeft tot 1 maart 2016 de tijd uw ultieme oplossing voor de zorg aan te melden voor de Nationale Zorginnovatieprijs. De winnaar ontvangt 15.000 euro. Wij zijn op zoek naar noordelijkeinnovaties die de kwaliteit en efficiency van zorg verbeteren en succesvol getest en geïmplementeerd zijn bij de eindgebruiker. 

De winnaar van de zorginnovatieprijs 2016 ontvangt de volgende prijs: 
- Een geldbedrag van € 15.000, te besteden aan de verdere ontwikkeling of implementatie van de innovatie 
- Professionele begeleiding bij realisatie van de innovatie door betrokken regio’s 
- Toegang tot het netwerk van de betrokken regio’s

De finale zal plaatsvinden tijdens het Health Valley Event op 17 maart 2016. De zoektocht naar de meest kansrijke en schaalbare zorginnovatie is net gestart dus zorg ervoor dat u ook mee doet. Dit kan tot uiterlijk 1 maart 2016. Start met het registreren van uw bedrijf op zorginnovatie.nl. en meld u aan voor de prijs. Dat kan via de deze link. Vul het formulier in op de website en uw deelname staat geregistreerd.

Voorwaarden voor deelname 

- De innovatie is al geïmplementeerd en gevalideerd 
- Is ten minste voor de Nederlandse markt geschikt 
- De innovatie kan uitgroeien tot een duurzaam verdienmodel 
- De indiener is zelf of via de eigen organisatie in staat de bedrijfsvoering op zich te nemen 
- De indiener kan op 17 maart 2016 persoonlijk aanwezig tijdens het Health Valley Event om eventueel in de finale zijn of haar innovatie te pitchen. 
- De indiener is op 10 en 11 maart beschikbaar om eventuele filmopnames te maken 

De jury beoordeelt de innovatie aan de hand van de volgende criteria: 

- Mate van voldoen aan de doelstelling 
- Haalbaarheid van succesvolle implementatie 
- Schaalbaarheid (zowel binnen doelgroep in Nederland, als internationaal) 
- Veiligheid, betrouwbaarheid en connectiviteit van de innovatie 
- Mate van innovatie (originaliteit) 
- Toekomstbestendigheid 

Inschrijven verloopt via www.zorginnovatie.nl. Hiervoor is het eerst noodzakelijk dat de indiener zich aanmeldt op de website als innovator. Na het aanmelden van de innovatie kan deze gedurende de looptijd van de inschrijfduur gewijzigd worden door de indiener. Uit alle inschrijvingen worden de drie beste inzendingen per regio geselecteerd. Van alle regio’s in Nederland wordt een selectie gemaakt door de jury van de zorginnovatieprijs 2016 en worden de drie beste inzendingen voorgedragen voor de finale op het Health Valley Event op 17 maart 2016. 

Pitchen gebeurt tijdens het Health Valley Event. De indiener presenteert zijn innovatie aan de jury en het publiek. Het publiek stemt ter plekke wat zij de beste innovatie vindt. Deze stemmen worden meegewogen door de jury. De jury maakt na een kort beraad de winnaar bekend. 

Over Zorginnovatie.nl

Inmiddels staan meer dan 270 bedrijven met hun zorginnovatie in de database die recent door minister Schippers is geopend. De verwachting is dat dit de komende periode explosief zal groeien. De verwachting is dat tegen het einde van 2016 minimaal de helft van de bedrijven op het gebied van zorginnovatie zich hebben aangemeld op de database.

Stichting Zorginnovatie Nederland is een samenwerking van acht regionale innovatienetwerken in de zorg: Amsterdam Economic Board, Economic Board Utrecht, EIZT (Expertisecentrum voor Innovatieve Technologie), Health Valley, HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands), Medical Delta, OMFL (Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland) en VitaValley. Andere regio’s en partners zijn uiteraard welkom om aan te sluiten.

Health Valley Event 2016

De prijs wordt uitgereikt op het Health Valley Event op 17 maart 2016. Het Health Valley Event is het grootste jaarlijkse congres op het gebied van zorginnovatie en trekt meer dan 1000 deelnemers. Tijdens het plenaire slotprogramma krijgen de drie genomineerde zorginnovaties de kans zich aan het grote publiek te presenteren. De jury kiest uiteindelijk samen met het publiek in de zaal het winnende bedrijf. Meer informatie of direct aanmelden voor het Health Valley Event. 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network