Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2017 geopend!

donderdag 2 februari 2017

  • HANNN

Beste innovatie wordt beloond met €15.000, -

Ondernemers kunnen nu hun meest kansrijke zorginnovaties aanmelden om kans te maken op de Nationale Zorginnovatieprijs. Het winnende initiatief levert een geldbedrag van € 15.000, - om het bedrijf van de bedenker verder te ontwikkelen. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Zorginnovatie.nl, waarvan HANNN founding partner is. De uitreiking vindt voor de 2e keer plaats tijdens het Health Valley Event 2017 op donderdag 9 maart in het Cinemec Nijmegen. Prins Constantijn van Oranje-Nassau zal hierbij aanwezig zijn.

Het winnende idee van vorig jaar was ScopeControl van Dovideq Medical. De ScopeControl meet de kwaliteit van endoscopen en vergroot hiermee de veiligheid van de patiënt, vermindert de vertragingen in de operatiekamer en verlaagt op die manier de kosten van de zorg. Jan Carel Teding van Berkhout, Dovideq Medical: “Het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs gaf ons enorm veel publiciteit. Daarnaast gaf het ons toegang tot een relevant netwerk, waardoor we ScopeControl met succes verder konden doorontwikkelen." 

Nationale Zorginnovatieprijs 2017
Nationale Zorginnovatieprijs 2017

Kanshebbers op de prijs moeten aan een aantal richtlijnen voldoen. Zo moet de innovatie al geïmplementeerd en gevalideerd zijn. De ondernemer moet de bedrijfsvoering zelf op zich kunnen nemen. Bovendien moet de innovatie uitgroeien tot een duurzaam verdienmodel en geschikt zijn voor in ieder geval de Nederlandse markt. De inschrijfprocedure voor de Nationale Zorginnovatieprijs loopt tot vrijdag 24 februari 17.00 uur. Een vakjury kiest de uiteindelijke winnaar op 9 maart tijdens het Health Valley Event. Zij zullen de inzendingen beoordelen op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, de mate waarin de innovatie toegevoegde waarde biedt voor de patiënt en/of zorgverlener en originaliteit. De genomineerden worden vóór het event bekend gemaakt.

Meer informatie over Health Valley Event? Klik hier.
Meer informatie over Zorginnovatie.nl? Klik hier.

Initiatieven aanmelden voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017? Klik hier.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network