Game industry Noord-Nederland groeit snel

maandag 11 mei 2015

  • HANNN

In Noord-Nederland groeit de game industry snel. Veel jong talent is momenteel bezig met het ontwikkelen van video games en Indietopia, een game incubator, helpt hen daarbij. Twee van deze ontwikkelingen zijn de Exergame en de Underground game.

De Exergame is een game ontwikkeld in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en 8D games, waarbij ouderen hun balans 
kunnen trainen in het kader van valpreventie. De oudere neemt plaats voor de kinect en moet middels een schaatsbeweging de balansoefening doen. Door deze beweging komt de oudere in het spel voor uit en moet vervolgens al schaatsend wakken ontwijken en voor bruggen bukken. Het spel moet deze oefeningen leuker en uitdagender maken voor de ouderen, waardoor zij deze oefeningen consequenter zullen doen.

De game Underground is een surgical game dat de motorische bewegingen die gerelateerd zijn aan laparoscopische operaties te trainen. Het spel kan gespeeld worden via de Nintendo Wii U. Het spel maakt het mogelijk voor chirurgen om hun techniek te trainen en te onderhouden op een leukere manier dan met de bestaande simulatoren. Voor de Wii U is een speciale console ontworpen en deze gebruikt de identieke bewegingen als die gebruikt moeten worden voor een laparoscopische operatie.   

 

Hieronder kunt u de video bekijken met meer informatie over beide games.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network