De Healthcoin maakt een gezonde leefstijl aantrekkelijk

dinsdag 21 juni 2016

  • HANNN

Een lang en gelukkig leven is iets dat we allemaal willen. Gezondheid is daarvoor een belangrijke voorwaarde en tegelijk iets wat we niet altijd even bewust nastreven. Het helpt om dagelijks gezonde keuzes te maken.

Het is voor veel mensen echter niet vanzelfsprekend om regelmatig te bewegen, goed te eten, te slapen, sociale contacten te hebben en aan persoonlijke ontwikkeling te doen. Let er maar eens op: McDonald’s en Coca Cola zijn dominant in ons straatbeeld, Redbull is de nr. 1 drank in schoolkantines en op het werk is alles er op ingericht om ons de hele dag te laten zitten.

Ondernemers Lennard van der Poel en Mike van Holsteijn zijn de bedenkers en grondleggers van de Healthcoin. Zij hebben al verschillende apps en software bedacht om menselijk gedrag te beïnvloeden. Met de BETERapp zijn ze bijvoorbeeld in 2015 genomineerd voor de Healthapp award van het jaar, en de Healthcoin is in 2016 op de shortlist gekomen van de Nationale Zorginnovatieprijs. Voor de bouw van de Healthcoin app werken de ondernemers samen met het grootste alternatieve currency systeem van Europa (Cyclos), met eVitality voor alle koppelingen en inBeacon voor de koppeling met iBeacons.

Hoe werkt de Healthcoin?
De Healthcoin kun je verdienen met behulp van de Healthcoin app door een gezonde actie (bijv. lunchwandeling maken, trap nemen, voldoende slapen, actief eetgewoonten bijhouden), een gezonde transactie (appel of fiets kopen) of het halen van een gezond doel (BMI 30 naar 25). Nadat je de Healthcoin hebt verdiend kun je er via de app mee betalen, uiteraard alleen voor een gezond product/dienst bij een van de aangesloten gezonde Healthcoin partners (winkels, evenementen, webshops, sportclubs). Voor deze partners vormt de Healthcoin een marketingplatform. De Healthcoin kan op dit moment o.a. worden ingewisseld bij Bol.com, Doppio en Topshelf en in een aantal steden in Nederland, waaronder Amsterdam en Assen.

Ambitie
De ambitie is om de Healthcoin DE gezondste munt van Nederland te maken en op termijn van Europa. De strategie om hiertoe te komen is door samenwerkingen aan te gaan met gezonde partners: appbouwers, wearable leveranciers, sportscholen, supermarkten, sportverenigingen en evenementen, alles wat jou stimuleert tot een gezonde leefstijl! Healthcoin zet hun gezamenlijke marketingkracht in om gebruikers te verleiden tot gezonde acties en transacties.
In 2015 is met een team van 8 mensen de Healthcoin van de tekentafel naar een werkende app gebracht. Healthcoin ontving aan het begin van 2015 een Europese subsidie om het businessplan verder uit te werken (top 80 ideeën van Europa).

In 2016 zijn er een aantal belangrijke stappen gezet: er is een werkende app voor deelnemer en partner, er zijn koppelingen gemaakt met diverse apps en leefstijlplatforms en in de eerste steden en bedrijven zijn mensen begonnen met het sparen en uitgeven van de Healthcoin.

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network