Ambassadeur VS bezoekt Groningen in het kader van Healthy Ageing

donderdag 26 november 2015

  • HANNN

Op 12 en 13 november bracht Timothy Broas, ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland een bezoek aan Groningen en aan het UMCG. Healthy Ageing, het gezond en actief ouder worden, is  een van de speerpunten van het UMCG en was tevens het centrale thema van zijn bezoek.  

Onderzoek naar veroudering
De ambassadeur was onder de indruk van het onderzoek dat door het onderzoeksinstituut ERIBA wordt uitgevoerd. Bij dit onderzoek bestuderen internationale topwetenschappers samen basale mechanismen in het menselijk lichaam waarbij ze niet zozeer ziekten onderzoeken, maar achterhalen hoe veroudering van het menselijk lichaam in zijn werk gaat om vervolgens te onderzoeken hoe ziekten ontstaan.

Samenwerking met Amerikaanse instituten
Hiernaast was Broas te spreken over de regionale publiek-private samenwerking tussen bijvoorbeeld het bedrijfsleven, het UMCG, de Rijksuniversiteit en de overheid. Vanuit internationaal oogpunt vielen hem de vele contacten op van het UMCG en ook sprak hij zijn waardering uit over de samenwerkingen met Amerikaanse instituten actief op het gebied van veroudering.

Kortom, het waren twee geslaagde dagen waarbij Broas een positieve indruk heeft gekregen van de stad Groningen, het UMCG en de Healthy Ageing Campus. Dit is een positieve ontwikkeling gezien de vele contacten de er in Groningen en het UMCG zijn met Amerikaanse bedrijven en onderzoeksinstituten. 

Timothy Broas signeert een tegel in het ERIBA-gebouw om opgenomen te worden in the Hall of Fame. 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network