Open sessie Hersenz

  • 17:00 uur
  • 19:00 uur
  • Talentencentrum De Noorderbrug, De Zool 60, Drachten EN Talentencentrum De Noorderbrug, De Delft 77, Assen

Graag nodigen we u uit voor een van de open sessies van het behandelprogramma Hersenz op woensdag 28 (Drachten en Assen) of vrijdag 30 oktober (Groningen) aanstaande.

Nog steeds vallen veel mensen met hersenletsel in een gat als ze hun leven weer willen oppakken na de periode van ziekenhuis en revalidatie. Voor die mensen is de behandeling van Hersenz: die mensen en hun omgeving leert omgaan met de beperkingen en veranderingen in hun leven als gevolg van het hersenletsel. Hersenz is een samenhangend en integraal behandelprogramma en maakt zoveel mogelijk gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methoden. De Noorderbrug werkt daarbij samen met andere zorgorganisaties die specialist zijn op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. Cliënten en behandelaren signaleren dat mensen minder zware zorg nodig hebben sinds ze Hersenz volgen.

Om aandacht te vragen voor de mogelijkheden in de chronische fase voor volwassenen met hersenletsel, loopt er sinds begin deze maand op radio en online een publiekscampagne. Het motto van deze campagne is: ‘Wat nog wél kan, daar gaat het om!’. Op de website www.omgaanmethersenletsel.nl kunnen mensen met hersenletsel of hun naasten een gratis test doen om er achter te komen of de behandeling van Hersenz iets voor hen is.

Tijdens de open sessie van Hersenz kunt u of een van uw collega’s fysieke en cognitieve oefeningen zien en ervaren, en spreken met de Hersenz specialisten. Deelnemers vertellen u wat de behandeling van Hersenz voor hen betekent en wat ze ermee bereikt hebben.

Voor meer informatie over Hersenz kunt u hier de volgende documenten downloaden:

  1. Hersenz folder voor cliënten en naasten
  2. Hersenz folder voor verwijzers
  3. Hersenz magazine 2015